Medaljhelg..

I helgen som gick så var det Rikstornering / SM i tornerspel på Hovdala Slott, där C.a 40 riddare från hela Sverige deltog i Klassiskt tornerspel , individuellt och lag, och Skills at arms ( individuell skicklighet med vapen och häst)

18762373_10154682572551342_2046801749_n

Då det har varit en intensiv vår, så har inte Magnus haft så mycket tid att rida JayJay själv, så jag har försökt att hålla igång JayJay.  Något som har varit både kul och nyttigt. Jag har varit med på Working Equitationträningar. Kommit igång med dressyrträning på honom och även ridit för Lena Gunnarsson som har Equestrian Fysio, då i sitsoptimering. Detta har inneburit att JayJay har frångått sin vanliga träning och inte gått så mycket i tornerspelsträning.

Dagarna innan SM satte vi upp banan som han skulle tävla i (i Skills at arms släpps banan för de tävlande ett par veckor innan) Det gick käpprätt åt skogen och Magnus funderade på att stryka sig,  2 dagar innan gick han ut i stallet och sadlade upp Jay Jay, lekte med honom lite i ridhuset och gick in i bubblan. Just precis där blev dom synkade med varandra.  Där backade jag undan (normalt så brukar jag grooma till Magnus men här bestämde jag mig att låta dem vara.

Det enda jag gjorde var att ge JayJay ett varmt bad och mysa med honom innan avfärd till Hovdala på onsdagskvällen. Han var så cool, inte en gång han kallade på de andra, vilket annars är ett problem då han är oerhört flockbunden.

Väl på plats så fick Magnus sköta JayJay helt själv fram till själva kvalet på fredagen. Jo jag höll i honom åt Magnus 🙂

På torsdagskvällen fick JayJay  av Christina på Salto Hästprodukter, en behandling med Horsevib-täcket, vilket han svarar mycket bra på. Kan nämna att Niklas Lindbäck behandlar sina hästar med Horsevib och se så bra det går för honom 😉

Fredagen bjöd på vackert… OCH fruktansvärt varmt väder! Det tog hårt på både hästar och ryttare. Av 25 startande så gick Magnus vidare till finalen på 9:e plats av  de 12 bästa.

Redan här var det en stor vinst, att komma vidare bland de 12 bästa 🙂

Dagen efter bjöd på lika ”pip” varmt väder, en lite fläkt var 5:e minut. Jag pussade Magnus och sa att han fick sköta sig själv, Min mentala coachning till honom, men känner man Magnus så vet man att han vill ha sin lilla bubbla.

18788995_10154682550491342_1589396223_o

Bronsplats

Och av de 12 bästa från kvalet så….. blev det bronsplats! De var grymma! Det slog faktiskt Falsterbovinsterna i mitt hjärta då jag  vet hur motigt det har varit under våren och noll skillsträning.

Och Grattis att alla andra ekipage som blev placerade och alla medaljer!

🐎

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s