Sveriges längsta rakbana

_10A0103

I helgen som gick hade vi invigning av vår rakbana till beridet bågskytte. Totalt sett så är banan 250 m. i sin fulla längd. Man har ett antal mål uppsatta utmed banan där man ska skjuta framåt, åt sidan och bakåt. Även uppåt men inte denna gången.

_10A0244

Dalecarlian Horse Adventures hade ridläger med deltagare både från Sverige och Danmark. Vädret var på topp och banan var bitvis i skugga och hade bra lä när det kom vindbyar. Med andra ord en optimal bana.

_10A0176

Deltagarna fick först ha genomgång i regler för tävling i Ungersk och Koreansk gren.  Därefter var det miljöträning för häst och ryttare med kontrollerad ridning utan att hålla i tyglarna

_10A0131

här jobbar Ylwa och Mats från DHA med kommunikationsprincipen H3 (Horse-Horse, Horse-Human, Human-Horse som de har utvecklat sedan 2006. Deras nyckel till att nå framgång inom Beridet bågskytte är hästen och därför är deras fokus just hästträningen. De står för ett hästhumant tänk där hästen ska vara förberedd för sin uppgift, inte bara fysiskt och tekniskt utan även mentalt och alla kan ha stor nytta av deras träningsmetoder oavsett vad man håller på med inom häst!

_10A0173

Söndagen avslutades med att deltagarna fick ha beridet bågskytte på rakbanan….

(klicka på bilderna för större format)

 

Här är en video från Dalecarlian Horse Adventures Beridet bågskytte på ÅB Horse Events rakbana

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s